KIRIKKALE (AA) - Kırıkkaleli şehit anneleri, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör operasyonlarını sürdüren güvenlik güçlerine, yaptıkları ev yemeklerini ve Türk bayrakları göndererek moral desteği verdi.

Vatan İçin Can Verenler Derneğinin organizasyonuyla bir araya gelen şehit anneleri, operasyonlarda görev alan polis ve askerler için evlatlarına, kardeşlerine yapıyor gibi yöresel yemekler hazırladı.

Pastadan böreğe, dolmadan tatlıya kadar birbirinden lezzetli yiyecekler yapan anneler, Kırıkkaleli şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu Türk bayrakları ve duygularını anlatan mektupları Diyarbakır'a gönderdi.

Dernek Başkanı Mümtaz Torunlu, Diyarbakır ve Sur'daki kahraman güvenlik görevlilerine moral desteği sağlamak için şehit annelerini bir araya getirdiklerini belirtti.

Torunlu, Kırıkkale'de 187 şehidin olduğunu, kendilerinin de bu acıyı derinden yaşadığını söyledi.

"Akan kan dursun, anneler ağlamasın"

Ayten Işıklı ise tek evladının 22 yıl önce şehit düştüğünü, artık akan kanın durmasını istediklerini dile getirdi.

Diyarbakır'daki güvenlik görevlilerine "Çam sakızı çoban armağanı" diyerek ellerinden geldiğince yemekler yaptıklarını ifade eden Işıklı, onların morallerini yükseltmek istediklerini vurguladı.

Işıklı, "Yeter artık bu akan kan dursun. Gelen şehitler hepimizin şehidi. Anneler ağlamasın, çocuklar öksüz kalmasın. PKK'ya lanet olsun. Devletimizden tek isteğimiz bu olayı bitirmesi. Biz 22 senedir hep bu acıları yaşadık. Dayanamayacak güce geldik" dedi.

Şehit annesi Döne Keskin de dolmaları, börekleri severek, zevkle, evladına yapıyormuş hissiyle hazırladığını anlattı.