YOZGAT (AA) - Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 26 Temmuz'da teröristlerce şehit edilen jandarma uzman çavuş Mehmet Koçak'ın (39) ailesine, "Şehadet Belgesi" verildi.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, şehit uzman çavuş Mehmet Koçak'ın eşi Dilek ve çocukları Enes ile Gülten Naz Koçak ve ağabeyi Satılmış'ı makamında ağırladı. 

Vali Yazıcı ve İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay imzalı "Şehadet Belgelerini" Dilek ile Satılmış Koçak'a verdi

Yazıcı, şehit Koçak'ın çocuklarına hitaben, "Babanız bin yıldır İslam'ın bayraktarlığını yapan necip Türk milletinin bekçiliğini yaparken, 39 senedir taşıdığı emanet canını onu yaratan Yüce Mevlasına geri verdi" dedi.

Bin yıldır Türk milletinin üzerine gelen Haçlı ruhu ve intikam hissinin kıyamete kadar süreceğini dile getiren Yazıcı, şöyle konuştu:

"Her devirde olay aynı ama figüranlar farklı farklı olacaktır. Bazen Ermeni, bazen Rus, bazen Fransız, bazen İngiliz, bazen içeriden, bazen de dışarıdan olacaktır. Ülkemizin, Türk dünyası, İslam alemi ve mazlum milletlerin umudu olmasından rahatsız olan ehl-i salib asırlarca çeşitli projeleri uygulamaya koymuşlardır. İşte bu son oyunlardan birinde şehit düşen Mehmet Koçak'ın şan ve şerefini ömür boyu büyük bir gurur içerisinde taşıyacağız. Onun cennet sarayındaki makamına hepimiz gıpta edeceğiz."

Vali Yazıcı, şehitlerin ailelerinin Türkiye Cumhuriyeti Devletinin emaneti olduğunu dile getirerek, "Sizler yüce devletimizin ve necip milletimizin emanetisiniz. Şehidimizi nasıl başımızın üstünde, yüreğimizin ortasında, büyük bir maneviyat ortamında toprağa verdiysek, sizler de bizim için birer aziz emanetsiniz. Ömürleriniz süresince bu devlet, Türkiye Cumhuriyeti sizlerin yanında olacaktır" diye konuştu.