SİVAS (AA) - Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör örgütü PKK üyelerince açılan hendekleri kapatmak isteyen güvenlik güçlerine düzenlenen saldırıda ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit düşen 24 yaşındaki Muhammed Onur Demir için Sivas Emniyet Müdürlüğünde tören düzenledi.

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi morgundan alınan Demir'in cenazesi, Diriliş Mahallesi'nde bulunan baba evine getirildi. Burada helallik alınmasının ardından Demir'in Türk bayrağına sarılı naaşı, Sivas Emniyet Müdürlüğü bahçesine götürüldü. 

Burada düzenlenen tören, şehidin öz geçmişinin okunmasıyla başladı.

Sivas Valisi Alim Barut, törende yaptığı konuşmada, Türk milletinin şanlı tarihi boyunca milletin bölünmez bütünlüğü, birlik ve beraberliğin devamı, şeref ve haysiyetini korumak için nice şehitler verdiğini ve vermeye devam ettiğini söyledi. 

Terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirten Barut, "Gök ekini biçtiler, fidanımızı yere düşürdüler. Bunu tarif edecek söz bulamıyorum, bu bir alçaklıktır. Bu alçaklığı ölçecek alet edevat icat edilmedi, alçaklığın da alçaklığıdır. Türk milleti bunun da üstesinden gelecektir. 5 bin yıllık tarihimizde olduğu gibi gelecekteki 5 bin yıllarda da Türk milleti dimdik ayakta duracaktır, bundan kimsenin endişesi olmasın" dedi. 

Barut, bu millete hizmet etmekten çekinmeyerek canını feda eden Demir'e Allah'tan rahmet diledi. 

Sivas Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ise bir vatan evladını daha kaybetmenin acısının yaşandığını belirtti.

Ülke savunmasında, vatanın bölünmez bütünlüğü, milletin huzur ve güvenliği için ölümü göze alan bir teşkilat olarak birçok şehit verildiğini ifade eden Çalışkan, "Vatanın birlik ve bütünlüğünü, kamu düzenini bozarak kaos ortamı yaratmaya çalışanların bu tür eylemleri, bizleri asla yıldıramaz, yıldıramayacak. Aziz şehidim rahat uyu, giydiğin üniformaya, üzerinde örtülü şanlı bayrağımıza yakışır şekilde görevini ifa ettin" diye konuştu. 

Çalışkan, konuşması sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. 

Şehidin babası Sefer ve annesi Kiraz Demir, tören boyunca polisler tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. 

Bu arada şehidin annesi, babası, kardeşleri ve bazı yakınları polis şapkası giydi. Şehit Demir'in cenazesi daha sonra Ulu Cami'ye götürüldü.

Törene, şehidin yakınları, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ile AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, MHP Sivas Milletvekili Celal Dağgez, emniyet teşkilatı mensupları, askeri erkan ile vatandaşlar katıldı.