ESKİŞEHİR (AA) - Erzurum'un Şenkaya ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarına karşı yürütülen operasyonlar sırasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Şükrü Şahin'in cenazesi, Eskişehir'de defnedildi.

Şehidin naaşının bulunduğu Türk bayrağına sarılı tabut, askeri uçakla gece getirildiği Eskişehir'deki Asker Hastanesi morgundan alınarak, ambulansla Reşadiye Camisi'nin bahçesine taşındı. Cenazenin cami avlusuna getirilişi sırasında şehidin ablası Funda Şahin, askerlere eşlik etti.

Daha sonra, Şükrü Şahin'in taraftarı olduğu Eskişehirspor'un siyah-kırmızılı atkısı, tabutun üzerine bırakıldı.

Eskişehir Açık Cezaevi'nde tutuklu bulunan ve özel izinle törene katılan baba Alişan ile anne Şaziye Şahin ve yakınları, Türk Kızılayı Eskişehir Şubesi tarafından hazırlanan alanda taziyeleri kabul etti.

Şükrü Şahin'in annesi Şaziye, ablası Funda ve kardeşi Damla Şahin, şehidin askeri şapkalarıyla törene katıldı. Funda ve Damla Şahin ile şehidin diğer ablası Ferda Şahin, tabutun başında asker selamı verdi. Alişan Şahin, kızlarının yanına gelerek, "Bayrak için, devlet için, bölünmez bütünlüğümüz için buradayız. Bir ölür, bin diriliriz. Bayrak için, vatan için feda ettim yiğidimi. Bir daha olsa yine feda olsun" dedi.

Şehidin naaşı, ailesi ve yakınlarının yanı sıra BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir milletvekilleri, Eskişehirspor Kulübü yöneticileri ve vatandaşların katılımıyla öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Kanlıpınar Şehitliği'nde toprağa verildi.

Şenkaya ilçesinde, dün teröristlere karşı yürütülen operasyonlar sırasında Ardahan'ın Göle ilçesi sınırındaki Akşar ve Karıncadüzü mevkileri arasında çıkan çatışmada jandarma uzman onbaşılar Doğan Akgöbek ve Şükrü Şahin şehit olmuştu.