ANKARA (AA) - Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümü dolayısıyla Çanakkale'den yola çıkarılan toprak, deniz suyu ve Türk bayrağı, Ankaralı sporculara teslim edildi.

Polatlılı atletler tarafından Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinden alınarak Polatlı'ya getirilen emanetlerin Ankaralı sporculara teslimi dolayısıyla İlçe Kaymakamlığı Konferans Salonu'nda tören düzenlendi.

Törene Kaymakam Mahmut Nedim Tunçer, Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Topçu ve Füze Okulu Komutanı Tümgeneral Osman Ünlü, Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Gürsel Uzunca, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Burada konuşan Kaymakam Tunçer, Çanakkale savaşlarının Türk azim ve kahramanlığının doruk noktasına ulaştığı kahramanlık destanı olduğunu söyledi.

Çanakkale’de kazanılan zaferin Kurtuluş Savaşı'nın ilham kaynağı olduğunu ve savaşın ilk meşalesini tutuşturduğunu belirten Tunçer, şöyle dedi:

"Milli birlik ve beraberliğimizin en güzel örneklerinden birinin yaşandığı, Mustafa Kemal Atatürk’ün tarih sahnesine zaferle çıktığı, binlerce şehit verdiğimiz Çanakkale’den yola çıkan emanetlerin anlamı çok büyüktür. Vatan topraklarının kendi hayatlarından değerli bilen şehitlerimiz Çanakkale’de verdikleri unutulmaz savunmayla kahramanlık, bağımsızlık ve onurlu bir yaşam simgesi olmuşlardır. Bugün bağımsız Türk Devletinin vatandaşları olarak bu topraklarda yaşıyorsak bunu vatan için canlarını ortaya koyan şehitlerimize borçluyuz."

Tunçer konuşmasında, Ankara'da gerçekleştirilen saldırıyı da kınadı.

Konuşmaların ardından Ankaralı sporculara, 18 Mart Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ulaştırılmak üzere Çanakkale'den yola çıkartılan toprak, deniz suyu ve Türk bayrağı verildi.

Sporcular, emanetleri öperek teslim aldı.