KONYA (AA) - Meram Belediyesince yaptırılan "Şehit Beyazıt Çeken" ve "Şehit Uzman Çavuş Veli Ateş" parkları, törenle açıldı.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Muradiye Mahallesi'ndeki törende, yeşiliyle nam salan ilçede geçen yıl 32 parkı hizmete sunduklarını söyledi.

Bu yıl devam eden 25 park çalışması olduğunu dile getiren Toru, şehitlerin adlarının da parklarda yaşatıldığını belirtti.

Durunday Mahallesi'ndeki parka 10 Ağustos'ta şehit düşen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İnceleme ve İmha Şube Müdürü Beyazıt Çeken'in ismini verdiklerini ifade eden Toru, 13 Ağustos'ta Bingöl'ün Genç ilçesinde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Veli Ateş'in isminin de Muradiye Mahallesi'ndeki parkta yaşatılacağını kaydetti.

Türkiye'de son dönemlerde elde edilen kazanımlardan rahatsızlık duyan bazı iç ve dış mihrakların, ülkeyi karıştırmak istediğini anlatan Toru, "Şehit kanıyla yoğrulmuş bu vatanı hiç kimse dize getiremedi, bundan sonra da getiremeyecek. Ülkemizin düzenini bozmak isteyen bu odaklara inşallah 1 Kasım'da en güzel cevabı vereceğiz" diye konuştu.

- "Şehitlerimizin adları ebediyen bu parklarda yaşayacak"

AK Parti Meram İlçe Başkanı İbrahim Özen de şehitlerin adlarının ebediyen bu parklarda yaşayacağını vurguladı.

Türkiye'nin "terör belasından" kurtulmasını dileyen Özen, 1 Kasım'daki seçimlerde tek başına iktidar olup, hizmetlere kaldıkları yerden devam etmek istediklerini söyledi.

Daha sonra Toru, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü Planlama ve Yatırımlar Daire Başkanı Mustafa Kolçak'a, Durunday Mahallesi'ndeki parka verdikleri hibe desteği nedeniyle plaket takdim etti. 

Şehit Beyazıt Çeken'in babası Mehmet Çeken ile şehit Uzman Çavuş Veli Ateş'in amcası Aslan Ateş'e de günün anısına plaket sunuldu.

Protokol üyeleri ve şehit yakınlarının katımıyla, parkların açılışı gerçekleştirildi.