KONYA (AA) - Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, 2012-2015 yıllarında 22 ülkeden 51 üniversiteyle öğrenci ve akademisyen değişimi, bilimsel projeler ve seminerlerin yapılmasını sağlayacak anlaşmalar imzaladıklarını bildirdi.

Gökbel, yaptığı açıklamada, 3 yılda 22 ülkeden üniversitelerle işbirliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. 

Almanya, ABD, Rusya, Polonya, Azerbaycan, Bosna Hersek, Gürcistan, Yemen, Irak, Bulgaristan, Pakistan, Tunus, Malezya, Makedonya, Endonezya, Romanya, Kırgızistan, İran, Arnavutluk, Ukrayna, Sri Lanka ve Kazakistan’da bulunan 51 üniversite ile eğitim köprüsü kurmak için yola çıktıklarını dile getiren Gökbel, öğrenci ve akademisyen değişimi, bilimsel projeler ve seminerlerin yapılmasını sağlayacak anlaşmalar imzaladıklarını vurguladı.

   Gökbel, "İmzalanan bu protokollerle öğrenci ve öğretim üyesi değişimi sağlanabilecek, ortak projeler ve bilimsel çalışmalar yapılabilecek, ülkeler ve üniversiteleri arasında eğitim köprüsü kurulacaktır. Amacımız bu anlaşmaların sayısını artırmaktır. Anlaşmalar inanıyorum ki ülkelerdeki öğrenci ve öğretim üyesi değişiminin yanı sıra farklı kültürlerin temsilcilerinin tanışmasını ve kaynaşmasını da sağlayacaktır" dedi.

Göreve başladıktan sonra uluslararası alanda yer almaya ayrı bir önem verdiklerini aktaran Gökbel, yapılan işbirliği anlaşmalarının öğrenci ve akademisyen değişimini, ortak projeleri, seminerleri ve bilimsel çalışmaları kapsadığını kaydetti.