Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) öncülüğünde yapılacak olan Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Stajyerleri Kurultayı’na Türkiye genelindeki meslek mensubu adayları katılacak.

Türkiye genelinde serbest muhasebeci mali müşavir stajyerleri kurultayda bir araya gelecek. Kocatepe Kültür Merkezi’nde 6 Aralık 2014 tarihinde yapılacak kurultayda stajyerlerin sorunları, mali müşavirlik mesleğinin geleceği gibi konular konuşulacak. Kurultay sonunda ilgili kurumlara iletilmek üzere sonuç bildirgesi yayımlanacak.

Kurultayın Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın desteği ile yapıldığını belirten ASMMMO Sekreteri Nevzat Akkaya, Türkiye’de bir ilkin gerçekleşeceğini söyledi. Yaklaşık 90 bin civarında meslek mensubunun yanında görev yapan stajyerlerin sorunlarının, çalışma koşullarının ve mali müşavirlik mesleğinin geleceğinin meslek mensubu adaylar tarafından masaya yatırılacağını ifade eden Akkaya, "Stajyerlerimiz bizim en büyük yardımcımız. Staj süreleri bittikten sonra meslek mensubu olacaklar. Yani mesleğimizin geleceği onlara bağlı. Kendilerinden bu yönde bir talep geldi. Biz de Türkiye genelindeki tüm stajyerlerimizi bir kurultay ile buluşturmak istedik. Yaklaşık 6 aydır devam eden bir çalışma var. Biz arkadaşlarımıza her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Amacımız mesleğimizin geleceği olan stajyerlerimize sahip çıkmaktır. Onlara sahip çıkarsak mesleğimize de sahip çıkmış oluruz" dedi.

Kurultay içeriği ile ilgili bilgi veren Akkaya, “Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından protokol konuşmaları, kurultay için divanın oluşturulması ve stajyerlerin sorunlarıyla ilgili konuşmalar yapılacak. Türkiye genelindeki tüm stajyer arkadaşlarımızı bu kurultaya katılmaya davet ediyorum. Çünkü Türkiye’de ilk kez meslektaş adayı stajyerlerimizin bir araya gelerek sorunlarının konuşacağı, katılımcılara stajyerler el kitabı ve çalışma raporunun verileceği bir organizasyon yapılıyor. Bunu çok önemsiyoruz. Stajyer arkadaşlarımız da gelecekleri ile ilgili konuların konuşulacağı bu önemli günde kurultaya katılımın en üst seviyede olacağı inancını taşıyoruz" ifadelerini kullandı.