ANKARA (AA) - Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın (YGS) ilk kez ilçe merkezinde yapılacağı bildirildi.

Kaymakam Erol Karaömeroğlu, yaptığı açıklamada, YGS'nin, 13 Mart Pazar günü Şereflikoçhisar'da da yapılması hususunda emeği geçenlere teşekkür ederek, "Gençlerimiz bu sınava girebilmek için çevre illere gitmek zorunda kalıyor ve pek çok sorunla karşı karşıya kalıyordu. Sınavın ilçemizde yapılacak olmasıyla yaklaşık 900 öğrencimiz bu zorluktan kurtulmuş oldu" dedi.

Şereflikoçhisar ilçe merkezinde YGS sınavının 5 farklı binada 61 salonda uygulanacağını belirten Karaömeroğlu, "Sınavın rahat ve huzurlu bir ortamda geçmesi için Kaymakam başkanlığında 7 kişilik koordinasyon kurulu, 144 sınav görevlisi ve 25 emniyet mensubu görevlendirilmiştir" ifadesini kullandı.

Vatandaşlara da seslenen Kaymakam Karaömeroğlu, şunları kaydetti:

"Sınav yapılacak binaların yakınında sınav süresi içinde otoların korna çalmaması, düğün, asker uğurlama gibi konvoyların yapılmaması, bina hafriyat yıkımları ile seyyar satıcı gürültüleri ve benzeri her türlü gürültünün yapılmasının engellenmesi, sınava girecek öğrencilerimize her türlü yardımın yapılması, esnafımızın sabah erken saatte dükkanlarını açmaları ve sınav sonrasını da kapsayacak şekilde hizmet vermeleri, dolmuş ve taksi şoförlerinin sınav anına kadar yeterli sayıda hazır bulunmaları gerekmektedir."