ANKARA (AA) - Gölbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsa Albut, uygulamalı girişimcilik sertifikası alan 50 kişinin iş yeri açtığını söyledi.

Albut, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede ocak ayında KOSGEB, İŞKUR ve Gölbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliğinde uygulamalı girişimcilik kursları düzenlendiğini ifade etti.

Kursa 50 kişinin katıldığını belirten Albut, "Kurs sonunda 50 katılımcımız iş yeri açarken devletimizin sağlamış olduğu hibe ve faizsiz kredi imkanından yararlanma şansı yakaladı. Amacımız piyasada yeni iş arayışında olan kişilerin daha bilinçli bir şekilde iş hayata atılmalarına katkı sağlamak. iş hayatında karşılaşacakları sorunları nasıl atlatacaklarını bu kursla bilgilendirdik. Önümüzde ki dönemlerde istek doğrultusunda tekrar kurs açmayı planlamaktayız" dedi.

Kurumsal temizlik hizmeti sunan bir şirketi olduğunu belirten girişimci Eren Bağcı ise KOSGEB, İŞKUR ve Gölbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odasının açtığı kurs sayesinde iş yerini daha modern hale getirmeyi düşündüğünü vurguladı.

Bağcı, "Kursa katılarak sertifika almaya hak kazandım. Bu kursun açılmasını sağlayan KOSGEB,İŞKUR ve Gölbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odasına teşekkür ederim" diye konuştu.