KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla servis şoförlerine Ahiliğin temel prensiplerini içeren broşürler dağıtıldı.

Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Türk-İslam medeniyetinde esnaf teşkilatları içinde önemli yeri olan Ahiliğin prensipleriyle, şoförlerde farkındalık oluşturmak için çalışma yaptı.

Tüm servis şoförlerine "Ahiliğin Temel Prensipleri" isimli broşür dağıtan ekipler, öğrencilerin güvenli şekilde taşınması için farklı bir uygulama yaptı. Broşürlerde, Ahiliğin prensiplerinin yanı sıra şoförlerin öğrencileri taşırken, araç içinde ve çevresinde dikkat etmeleri gereken hususlara da yer verildi.

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Tufan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, servis şoförlerinin birer esnaf olduğunu ve Ahilik bilinciyle hareket etmeleri gerektiğini söyledi.

Bu amaçla servis şoförlerine 33 öğüdün yer aldığı "Ahiliğin Temel Prensipleri" isimli broşür dağıttıklarını belirten Tufan, şöyle konuştu:

"Şoförlerin, Ahilik anlayışı ve ahlakını benimseyerek hareket etmelerini, öğrencilerimize ve velilerine karşı o anlayışla davranmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Ahiliğin temel ilkelerinin yazılı olduğu broşürlerin yanı sıra bir de şoförlerimize araç içerisinde ve dışında dikkat etmeleri gereken hususlar, öğrenci, veli ve okul idarecileri arasındaki ilişkileri, öğrencilerin güvenliklerini sağlamak ve onlara daha iyi örnek olabilmeleri için dikkat etmeleri gereken hususların yazılı olduğu broşürler de dağıtıyoruz."

Broşürlerde, Ahiliğin "İyi huylu, güzel ahlaklı, şefkatli, merhametli, adaletli, faziletli, iffetli ve dürüst olmak" gibi ilkelerini anlatan öğütler yer alıyor.