KAYSERİ (AA) - İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kayseri Minibüs ve Servis İşletmecileri Odası tarafından öğrenci ve personel araçları şoförlerine yönelik "Etkili İletişim" eğitim semineri düzenlendi.

Kayseri Minibüs ve Servis İşletmecileri Odası Başkanı Yavuz Ay, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Toplantı Salonunda gerçekleştirilen seminerde yaptığı konuşmada, sık sık esnafla bir araya gelerek farklı konularda eğitim seminerleri düzenlediklerini söyledi.

Başlarına olumsuz bir şey gelmeden önce önlemini almak istediklerini belirten Ay, okulların açıldığı günden bu zamana kadar emniyet, milli eğitim müdürlükleri ve üniversitelerle iş birliği içinde 25'e yakın eğitim semineri düzenlediklerini "Etkili İletişim" seminerinin de bunlardan birisi olduğunu vurguladı.

Kayseri'de 3 bin civarında esnafı temsil ettiklerini, 800'e yakın da öğrenci servisiyle hizmet verdiklerini ifade eden Ay, şunları kaydetti:

"Yapacağımız hataların telafisi olmayan bir sektörde hizmet veriyoruz. Bunu meslektaşlarımıza sürekli anlatıyoruz. Öğrenci servislerinde çocuklarımız ilk ve son dersi servisçi amcalarından alıyor. Arkadaşlarımıza çocukların sadece servisçisi olarak kalmaları gerektiğini anlatıyoruz. Ulaştırma Bakanlığının servis hizmet yönetmeliğinde uygulamaya konulan kurallarla yetinmeyip daha fazlasını yapmamız gerektiğini düşünüyoruz. O nedenle yıl boyunca meslektaşlarımızın daha eğitimli bireyler olması için seminerler düzenliyoruz." 

Rehberinden araç takip sistemine, güvenlik kamerasına kadar her türlü önlemi almalarına rağmen yetinmediklerini belirten Ay, "Taşıdığımız kişilerin başına bir şey gelmeden elimizden geldiğince tedbirlerimizi en üst seviyede tutuyoruz. Arkadaşlarımızla alakalı herhangi bir sıkıntımız yok ama olmaması için de işimizi sıkı tutmalıyız" dedi.

Melikgazi Rehberlik ve Araştırma Merkezi Özel Eğitim Hizmetleri Bölümü Başkanı Savaş Sesli de şoförlere stresle başa çıkma, iletişim becerileri, öfke kontrolü gibi konularda eğitim verdi.

Sesli, çocukların gelişim dönemine uygun iletişim becerilerinin geliştirilmesi, çocukların ruhsal, duygusal durumlarına göre güven sağlayıcı iletişimin sağlanması gerektiğini vurguladı.