OSMANİYE (AA) - Osmaniye'de evde yaptığı börek, sıkma ve mantıları pazarda satarak iş yaşamına atılan 39 yaşındaki Nilüfer Adıktı, artık açtığı iş yerinde üç kişiye istihdam sağlıyor.

Adıktı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2006'da eşini kaybettiğini, daha sonra iki çocuğu ile zorlu yaşam koşullarında ayakta durmaya çalıştığını söyledi.

Yakınlarının teşvikiyle para kazanmaya başladığını, elde ettiği ilk kazançla mutlu olduğunu belirten Adıktı, "Eltim belediye tarafından Karaoğlanoğlu parkında kadınlara yönelik el emeği göz nuru pazarı kurulacağını, orada bir şeyler yapabileceğimi söyleyerek beni teşvik etti. İlk gün evde sıkma, börek yaparak pazara gittim ve bir saatte hepsini sattım. El emeğimle ilk kez kazandığım para beni mutlu etti. Bu bir yıl boyunca devam etti" dedi.

Evde yaptım, çocuklarım sattı

Severek yaptığı işini zamanla siparişlerin artmasıyla büyüttüğünü ifade eden Adıktı, şunları kaydetti:

"Evde hamur ürünleri yapıp parkta satarak başladığım işimde zor günler yaşadım fakat yılmadan, usanmadan, sabırla ve azimle çalışarak başarılı oldum. İlk başladığımda eşim yardımcı oluyor ve bana moral veriyordu. Onun vefatıyla iki çocuğumla sıkıntılı ve bir o kadar da zorlu günler yaşadım fakat çalışmak zorundaydım. Kızım ve oğlumun da desteğiyle işime devam ettim. Yaptığım ürünleri onlar satıyorlardı. Üç yıl bu şekilde devam ettim. Bu arada bazı okul, hastane ve marketlerden sipariş gelmeye başladı. Evde işleri yetiştirmekte güçlük çekmeye başlayınca iş yeri açmaya karar verdim ve 'Nilüfer Mantı' adıyla işletme açarak onay aldım. İlk başladığımda sıkıntılar yaşadığım işimi geliştirdim, siparişleri yetiştirmek için açtığım iş yerimde şimdi üç kadın arkadaşımızı da işe aldım. Şu anda işlerim çok iyi."

Kadınlar kendine güvensin

Adıktı, kadınların iş hayatında bulunmasının gerekliliğine inancını dile getirerek bunun için cesaretin şart olduğunu vurguladı.

Para kazanmadığı günler olduğunu aktaran Adıktı, "El becerileri benden daha iyi olan kadınlarımızın olduğuna inanıyorum. Kendilerine güvensinler, cesaretle bir şeyler yapsınlar. Her kadın bunu başarabilir. Bir yerlere gelebilmek için başlangıç önemlidir. Benim de hiç para kazanmadığım günler oldu fakat sabırla, hiç usanmadan çalıştım. Allah'a şükür şimdi iyi durumdayım. Azimle başladığım ve sürdürdüğüm işimi seviyorum. İki çocuğumu çalışarak büyüttüm, okuttum ve evlendirdim. Şimdi onlarında mutlu bir yuvası var" ifadelerini kullandı.