Adana’da emekli maaşından para kesildiğini fark eden Yusuf Aslan, e-Devlet Kapısı üzerinden yaptığı araştırma sonucu kesintinin hiç tanımadığı bir kişinin çocuğunun ilaç, muayene ve reçete masraflarından kaynaklandığını fark etti. Aslan, SGK’ya dilekçe ile başvurarak yanlışlığın düzeltilmesi talebinde bulundu.

Eylül ayında bankaya maaşını almayan giden Yusuf Aslan, 16 lira bir kesinti olduğunu fark etti. İlk başta konunun üzerinde durmayan Aslan, daha sonra internet üzerinden kesintinin neden kaynaklandığını kontrol etti. Aslan, maaşındaki 16 liralık kesintinin İstanbul’da ikamet eden ve hiç tanımadığı Necdet Demir isimli bir kişinin çocuğunun ilaç, muayene ve reçete masraflarından kaynaklandığını gördü.

SGK’ya dilekçe ile başvurarak yanlışın düzeltilmesini talep eden Yusuf Aslan, “İlk başta kesintiyi umursamadım. Sonradan aklıma internetten kesintinin neden yapıldığını bakmak geldi. Sistemden giriş yaparak baktım. Ancak hiç tanımadığım bir kişinin çocuğunun ilaç, muayene ve reçete masraflarının maaşımdan kesildiğini fark ettim. Hemen dilekçe verdim. Daha önce maaşımdan böyle kesintiler olup olmadığını bilmiyorum” dedi.