SİVAS (AA) - Sivas'ta bir grup kadın, şiddete dikkati çekmek ve şiddetten korunmak için savunma dersi alıyor.

Sivas 58 Kadın Girişimciler Derneği üyesi 20 kadın, Sivas Lisesi Spor Salonunda katıldıkları savunma eğitiminde, sokakta veya evde şiddete ya da saldırıya maruz kaldıklarında hangi savunma tekniklerini kullanmaları gerektiği konusunda 2 eğitmen tarafından bilgilendiriliyor.

Eğitimlerde, kadınlara biber gazını ve elektro şok aletini hangi durumlarda kullanmaları gerektiği anlatılıyor, bazı savunma teknikleri uygulamalı olarak öğretiliyor.

Sivas 58 Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Asuman Tuz, basın mensuplarına, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne kadın cinayetleri dolayısıyla buruk girdiklerini söyledi.

Bu cinayetlerin içlerini acıttığını ifade eden Tuz, "Kanunlarda değişiklik için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Kadın dernekleri olarak Özgecan katliamının ve diğer kadın cinayetlerini faillerinin, cezalarını en ağır şekilde görmelerini istiyoruz" diye konuştu.

Tuz, dernek olarak üyeleriyle şiddete karşı kendilerini nasıl savunmaları gerektiği konusunda eğitim alamaya karar verdiklerini dile getirerek, şunları söyledi:

"Amacımız birilerini dövmek veya birilerine şiddet uygulamak değil. Sadece şiddete maruz kaldığımız an yapabileceklerimizi öğrenmeye çalışıyoruz. Onun için bugün burada toplandık. Amacımız bir şeyleri öğrenip, erkeklere 'artık yeter, dur' diyebildiğimizi göstermek. Şiddete sadece gençler maruz kalmıyor. Şiddet, sadece dövmek veya yerde sürüklemekle kalmıyor. Şiddet, söylenen kötü sözlerde, davranışlarda da kendini gösteriyor. Onun için diyoruz ki şiddete elimizden geldiğince 'dur' diyelim ama kendimizi korumayı da öğrenelim."

Erkek şiddetine dikkati çekmek amacıyla başlattıkları savunma eğitimlerinin bir yıl boyunca devam edeceğini aktaran Tuz, ayda bir kez farklı okulların spor salonlarında toplanarak kendilerini savunmayı öğrenmeye devam edeceklerini belirtti.