Çanakkale’nin Biga ilçesinde yapılan sığır güzeli yarışmasında renkli görüntüler yaşandı. Buzağı, düve ve tosunlar, güzellik konusunda birbirleriyle yarıştı.

Çınarlık Parkı’nda yapılan yarışmada 9 buzağı, 12 tosun ve 8 düve 3 kategoride mücadele etti. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feyzi Uğur ve diğer jüri üyeleri hayvanları tek tek kontrol etti. Görünüş, güzellik, bakım ve sağlık hususlarının değerlendirildiği yarışmada, buzağı kategorisinde birinciliği Ercan Bartav, ikinciliği İbrahim Şevik, üçüncülüğü Mehmet Balıklı’nın buzağıları kazandı. Düve kategorisinde Şükrü Gülşen’in düvesi birinci, Erdinç Terzioğlu düvesi ikinci, Ali İmdat Gökkaya düvesi üçüncü olurken, tosun kategorisinde birinciliği Ercan Bartav, ikinciliği Mustafa Öge, üçüncülüğü Ufuk Taşar’ın tosunları kazandı.

Biga Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat Odası, Ticaret Borsası, Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Biga Süt Üreticileri Birliği, Çanakkale Holstein Irkı Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Çanakkale Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği ve Tarım Kooperatifleri Birliği iş birliğiyle düzenlenen yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, “Biga, ticaret ve sanayi alanında olduğu kadar, hayvancılıkta da önemli bir yere sahip. Bunu duyurmak ve hayvancılığı teşvik etmek maksadıyla böyle bir yarışma tertipledik. İlgiden son derece memnunuz” dedi.

Dereceye girenler altınla ödüllendirilirken, bütün yarışmacılara ikişer çuval yem hediye edildi.