Zonguldak’ta vatandaşlar kendi ekseninde dönen simülasyon aracına kemersiz binince zor yaşadı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Daire Başkanlığı, Zonguldak’ta emniyet kemerinin önemine dikkat çekmek için bir proje hazırladı. Yapılan çalışmaların ardından Zonguldak Valiliği önüne kendi ekseni etrafında dönen simülasyon aracı getirildi. Elektrikle çalışan simülasyon aracına davet edilen vatandaşlar ise gösteri sırasında zor anlar yaşadı.

Beş gün boyunca emniyet kemerinin önemine dikkat çekilecek olan gösteriyi, Zonguldak Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, İl Emniyet Müdürü Osman Ak ve Şoförler Odası Başkanı Osman Bahar yerinde izledi.

Araca binmek için davet edilen Şoförler Odası Başkanı Osman Köksal Bahar, gösteriye önce emniyet kemerini takarak ardından da emniyet kemerini çıkartarak katıldı. Kemer takmadığı zaman hayli zorlandığı görülen Başkan Bahar, “Beş kilometre süratle böyle bir aracın içinde olay yaşanıyorsa ben bütün şoför arkadaşlarıma ve meslektaşlarıma mutlaka ve mutlaka emniyet kemerini takmalarını rica ediyorum. Gerçekten çok kötü bir şey, bu durumu insanların yaşamasını istiyorum. Doğabilecek bir olay karşısında neler olabileceğini en azından burada beş kilometrelik sürat içerisinde görmelerini isterdim. Gerçekten emniyet kemerinin hayat kurtardığını burada yaşayarak öğrenmiş olduk” dedi.

Simülasyon aracındaki gösteriye kemer takmadan katılan vatandaşlar ise zor anlar yaşadı. Öte yandan emniyet yetkilileri Zonguldak’ta 2013 yılında yaşanan ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının istatistiklerini de aktardı. 2013 yılında 6 ölümlü, 719 yaralamalı,2014 yılının ilk 8 ayında ise 7 ölümlü 517 yaralamalı trafik kazasının yaşandığı belirtildi. Kemer kullanımında ölümlerin yüzde 45, yaralanmaların ise yüzde 55 azaldığı belirtildi.