ÇANKIRI (AA) - Çankırı Belediyesi, lise son sınıf öğrencilerine yönelik başarı ve motivasyon semineri düzenledi.

Çankırı Belediyesi Kadın Eğitim Kültür Merkezi'nde 12. sınıflar için düzenlenen ve kişisel gelişim uzmanı Mehmet Ekinci tarafından verilen semineri yaklaşık 350 öğrenci dinledi.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, seminer öncesi yaptığı konuşmada, önümüzdeki hafta yapılacak sınav öncesi öğrencilerin moral ve motivasyonunu artırmak amacıyla seminer düzenlediklerini ifade etti.

Sınava girecek öğrencilere başarılar dileyen Dinç, "Üniversite sınavına girecek tüm adayların sınav öncesi ve sınav sırasında kullanabilecekleri, motivasyonlarını artırmaya ve streslerini azaltmaya yönelik bazı tekniklerin paylaşıldığı seminerden Çankırı’daki öğrencilerimiz de faydalansın istedik. Öğrencilerimize tavsiyem sınavda başarılı olduktan sonra hayatlarına katacakları güzel şeyleri düşünsünler" dedi.

Mehmet Ekinci de korku ve kaygı arasındaki farkları anlatarak seminere başladı. Başarılı olabilmenin ilk şartının kendini tanımak olduğunu belirten Ekinci, öğrencilere duygusal, zihinsel ve davranışsal bir bilinç kazandırmayı hedeflediklerini ifade etti.