ANKARA (AA) - Sincan Belediyesi, havaların soğumasıyla su bulmakta zorlanan sokak hayvanları için ilçenin belirli noktalarına 25 su kabı yerleştirecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, sokak hayvanlarına yönelik geliştirilen proje ile hayvanların koruma altına alınması planlanıyor. 

Proje kapsamında Sincan'da uygun park ve yeşil alanlara 25 su kabı yerleştirilecek. Bu kaplar, hazırlanan sistemle otomatik olarak şebeke suyu ile dolacak. Soğuyan havalarda su bulmakta zorlanan pek çok hayvan, kaplardan faydalanabilecek. 

Projeyle hayvan hakları ve bakımı konusunda vatandaşların bilinçlendirilmesi amaçlanıyor.

Öte yandan, belediyenin sokak hayvanlarını sahiplendirme faaliyetleri kapsamında bu yıl içinde 358 sokak hayvanı ücretsiz olarak yeni ailelerine teslim edildi. 795 hayvanın da gerekli tedavileri yapılarak, barınaklarda bakımı sağlandı.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, sokak hayvanlarının aç, susuz kalmamasının ve tedavilerinin yapılmasının önemli olduğuna dikkati çekti.

Tuna, "Bu anlayışla onlar için de çalışıyoruz. Minik dostlarımız için el ele vererek, onların da huzurunu sağlayacağız. Sokak hayvanlarının bizlerden tek istediği sevgi" ifadelerini kullandı. Tuna, hayvanseverleri belediyenin barınağına beklediklerini kaydetti.