Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak’ta hududun Irak tarafından yol yapımında görevlendirilen iş makinelerine açılan ateşe güvenlik güçlerinin karşılık verdiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Şırnak 48’inci Hudut Tugay Komutanlığı Beyaz Tepe Üs Bölgesinden, Salatalık Pınarı mevkiine yol yapım maksadıyla görevlendirilen iş makinelerine, hududun Irak tarafından, müteakiben Ümran Tepe Bölgesinden taciz ateşi açıldığı belirtilerek açılan taciz ateşlerine, Beyaz Tepe Üs Bölgesinde ve Gülyazı Ana Üs Bölgesinde bulunan unsurlar tarafından ateşle karşılık verildiği ifade edildi. Bölgedeki güvenlik önlemleri artırıldığı bildirildi.

2 TERÖRİST TESLİM OLDU, 1 TERÖRİST YAKALANDI

Bölücü terör örgütü mensubu bir terörist, Yüksekova Kamışlı Jandarma Karakol Komutanlığına silahsız ve teçhizatsız teslim olduğu kaydedilerek bir teröristin ise, Kilis Gülbaba’da Suriye Afrin’den kaçarak teslim olduğu bildirildi.

Bölücü terör örgütü mensubu bir teröristin, Suriye’den yasa dışı yollardan Türkiye’ye geçerken yakalandığı kaydedildi.

BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜNE AİT 2 DEPO VE BİR SIĞINAK BULUNDU

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı unsurları tarafından, alınan bir ihbar üzerine Engizek Dağı İncegedik Sırtı, Karapınar Sırtı ve Sırasöğüt mevkii bölgelerinde icra edilen arazi aramasında bölücü terör örgütüne ait iki depo ve bir sığınakta muhtelif malzeme ele geçirildiği ifade edilerek, ele geçirilen giyim malzemesinin yerinde imha edildiği, diğer kısmının ise muhafaza altına alındığı belirtildi.