ÇANKIRI (AA) - Şırnak'ın Silopi ilçesinde şehit olan 4 polisten biri olan Mustafa Yahya Mertcan'ın Çankırı'nın Eldivan ilçesinde yaşayan dedesinin evinde yas var.

Mertcan'ın dedesi Ali Coşkuner, şehit annesi kızının Ankara'daki evine giderken, ilçede yarın yapılacak cenaze töreni için hazırlıklar sürüyor.

Dede Coşkuner'in komşusu Ali İhsan Peker, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehit haberini duydukları andan itibaren ilçenin yasa büründüğünü dile getirdi.

İlçe halkının başsağlığı için dede Coşkuner'in evine ziyarete gittiğini belirten Peker, "Ali Amca ilçe halkı tarafından çok sevilen biri. Herkes evine akın etti ama kendisi Ankara'ya kızının evine gitmiş. Biz de burada hazırlıklarımızı yapıyoruz" dedi.

İlçenin bayraklarla donatıldığını belirten Peker, Coşkuner'in evinin etrafında cenaze töreni için hazırlıklar yapıldığını söyledi. 

Şehit polis Coşkuner'in de ilçede sevilen biri olduğunu ifade eden Peker, "Yahya'yı çocukluğundan beri tanırım. Dedesi de yılarca imamlık yaptı, herkes tarafından sevilen biri" diye konuştu.