Şişli Belediyesi ve Sanat Galericileri Derneği’nin düzenlediği “Renkler Cumhuriyeti” resim sergisi Art Şişli Sergi ve Kültür Merkezi’nde açıldı.

Açılışa Şişli Kaymakamı Salih Işık, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Sanat Galericileri Derneği Başkanı Doğan Paksoy ile vatandaşlar katıldı. “Şişli Sanattır” sloganı ile Şişli bölgesindeki sanatsal faaliyetlerin önemine vurgu yapan Şişli Belediyesi, Cumhuriyetin 91. yıldönümü için “Renkler Cumhuriyeti” resim sergisini hazırladı. Sanat Galericileri Derneği Başkanı Doğan Paksoy’un karikatürlüğünü yaptığı sergiye birçok sanatçı ve sanatsever katıldı.

Serginin bir ay boyunca açık kalacağını ifade eden Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, “Güzel bir mekanda güzel bir sergi açtık. 58 eser ve 57 sanatçıdan oluşan bir sergi bu. Bir ay açık kalacak bu sergi, sanatçılarımız halkımızla kucaklaşsın istiyoruz. Çok değişik resimler var soyut, somut her türlü resim var. İstiyoruz ki halkımız resim sanatını sevsin bundan dolayı böyle bir etkinlik yaptık” dedi.

Sergide resmi bulunan sanatçı Mustafa Altıntaş ise, “Son dönem çalışmalarından birisi ‘kosmos’ yani evrene gönderme yapan soyutlamadır. ‘Üç küp taş’ adında verdiğim resim bu, bunlar evrendeki protonlardan tutun yıldızlara, galaksilere kadar çok şeyi simgeliyor hatta kendi varlığımızı da simgeliyor. Teknik olarak püskürtme yöntemiyle çalışıyorum. Çok hassas bir teknik bu, dolma kalem büyüklüğünde püskürtme aletim var bir saç telini bile onunla yapabilecek bir teknik geliştirdim” ifadelerini kullandı.