Şişli’de Cumhuriyet Bayramı’nın 91’inci yılı dolayısıyla düzenlenen ‘Şişli’de Cumhuriyet Ekspresi’ müzikli çocuk tiyatrosunda minikler biraraya geldi. Oynanan tiyatro oyunuyla miniklere 1’nci Dünya Savaşı ve sonrasında Cumhuriyet’in nasıl kurulduğu anlatıldı.

Şişli Belediyesi Cumhuriyet’in 91’inci yılını kutlama etkinlikleri kapsamında, Şişlili minikler için ‘Şişli’de Cumhuriyet Ekspresi’ isimli müzikli çocuk tiyatrosu etkinliği düzenlendi. Şişli Kent Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen oyunda, çocuklara öğretici bir şekilde 1’nci Dünya Savaşı ve sonrasında Cumhuriyet’in nasıl kurulduğu anlatıldı. Tiyatro Kare Grubu’nun sergilediği oyun, çocuklar tarafından ilgiyle izlendi.

Babasıyla birlikte oyuna gelen Duru Sarıgül, oyunu güzel bulduğunu ve Cumhuriyet’i öğrendiğini söyledi. Babası Recep Sarıgül ise, “Oyun güzeldi ve çocuklar için eğiticiydi. Birçok şeyi bilerek geldi ama bilmediklerini de bu oyunda öğrendiklerini düşünüyorum. En azından Cumhuriyet’in öncesindeki kurtuluş savaşını çocuklar tekrar görmüş oldular. Cumhuriyet’in bir bedel ödenerek elde edildiğini öğrenmiş oldular” dedi.

Oyuna babasıyla ile birlikte gelen Melek Aymutlu ise, oyunu çok sevdiğini söyledi. Baba Şadi Aymutlu ise, Şişli Belediyesi’ne oyun için teşekkür ederken, oyunun çocuklar için eğitici olduğunu ve farklı yerlerde de gösterilmesi gerektiğini söyledi.