SİVAS (AA) - Sivas 112 Acil Sağlık ekiplerinin geçen yıl 48 bin 656 vakaya müdahale ettiği belirtildi.

Sivas Sağlık Müdürü Adil Kaya, düzenlediği basın toplantısında, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kentteki sağlık tesislerini sağlıkta dönüşüme uygun hale getirdiklerini ve vatandaşlara en iyi şekilde hizmet verme gayreti içerisinde olduklarını söyleyen Kaya, il merkezi ve ilçelerde sağlık alanında ciddi yatırımlar yapıldığını belirtti.

112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimliğinin il merkezinde 10 ve il genelinde 34 istasyonla hizmet verdiğini dile getiren Kaya, "Sivas coğrafi, arazi ve iklim yapısıyla en zor hizmet verilen ilerden birisi. Bu zorlu coğrafyada hastalara en kısa sürede ulaşıp onlara müdahale etmek en büyük amacımızdır. İhbarı alan ekiplerimiz maksimum 60 saniye içerisinde çıkış yaparak şehir içerisinde en fazla 10 dakikada olay yerine ulaşıyor. İstasyon ve personel sayısı itibariyle zor coğrafyada en iyi şekilde hizmet veriyoruz" dedi.

Sivas'ın sağlık açısından her geçen gün daha ileriye gittiğini ve sağlığa herkesin kolay ulaştığını aktaran Kaya, kentte 70 ambulans ve 341 sağlık personeli ile hizmet verdiklerine işaret ederek, geçen yıl 112 Acil Sağlık ekiplerinin 48 bin 656 olaya müdahale ettiğini vurguladı.

Sağlık Bakanlığı tarafından alınan 836 ambulanstan 12'sinin Sivas'a tahsis edildiğini ve 5 ambulansın 1-2 hafta içerisinde araç filosuna katılacağını söyleyen Kaya, "İl merkezimizde ilk 10 dakika içinde vakaya ulaşım oranımız 2015 yılı için yüzde 96, kırsal alanda yüzde 73 iken envanterimize katılan yeni ambulanslarımızla bu oranı daha yukarılara çekmenin çabasındayız. Bu amaçla yeni 7 ambulansımızı en çok ihtiyaç duyulan bölgelerimiz olan Koyulhisar, Suşehri, Yıldızeli, Gemerek, Zara ilçelerimize ve il merkezindeki 2 istasyonumuza konuşlandıracağız" diye konuştu.

Kaya, Sivas Valiliği bünyesinde oluşturulan 112 Çağrı Merkezindeki her 10 çağrıdan en az 1 ya da 2'sinin sağlıkla ilgili olduğunu belirterek, vatandaşlardan asılsız ihbar yapmamalarını istedi.