SİVAS (AA) - Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Türkiye Demiryolu Makineleri Sanayi AŞ'yi (TÜDEMSAŞ) ziyaret etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Aydın, fabrikadaki bütün birimleri ziyaret ederek çalışmalar hakkında TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Yıldıray Koçarslan'dan bilgi aldı.

Aydın, ziyaret yaptığı değerlendirmede, TÜDEMSAŞ'ın Sivas için çok önemli bir kuruluş olduğunu ifade ederek, "Burada bir zamanlar 1400 işçi çalıştırırken bugün işçi sayısı yan sanayisiyle 2700 kişiye çıkmasını son derece sevindirici bir gelişme olarak görüyorum. TÜDEMSAŞ'ın bundan sonra yapacağı üretim faaliyetleriyle hem Sivas'a hem ülke ekonomisine önemli katkı sunacağına inanıyorum" açıklamasında bulundu.

Koçarslan da fabrikada çalışan işçi sayısında ciddi bir artış olduğunu belirterek,"Sivas'ta özellikle göçün durdurulması için Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım'ın talimatlarıyla bu bölgenin yük vagon merkezi olması hedefimiz var. Bunun için şirketimizde çok ciddi rehabilitasyon çalışması yapıldı. Yan sanayi oluşturulması çalışmalarımız eğitimlerle tamamlandı. TÜDEMSAŞ bünyesindeki çalışan sayımız yan sanayimiz ile yaklaşık 2700 kişiye ulaştı" açıklamasında bulundu.

Koçarslan, şöyle devam etti:

"2017 yılında hedefimiz bu rakamın en az 5 bin kişi olması yönündedir. TÜDEMSAŞ olarak ana hedefimiz öncelikle Türkiye'nin sonra da Ortadoğu'nun en büyük yük vagon merkezi olmak. Kendi ihtiyacımız olan yıllık en az 50 bin yük vagon üretimini sağlayarak hem Avrupa hem de Ortadoğu piyasasına hakim olmak gibi büyük hedeflerimiz var."