SİVAS (AA) - Sivas Demir Çelik Fabrikasında çalışan işçiler, maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle başlattıkları eylemi sürdürdü.

Yaklaşık 300 işçi, Cumhuriyet Meydanında "Sivas uyuma, fabrikana sahip çık" ve "Direne direne kazanacağız" sloganları atarak pankart açtı. Daha sonra İstasyon Caddesinde yürüyüş yapan işçiler, oturma eylemi gerçekleştirdi.

İşçiler adına açıklama yapan Çelik-İş Sendikası Sivas Şube Başkanı Mustafa Erturhan, sonuç alıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirterek, "Önümüzdeki hafta büyük çaplı bir yürüyüş düzenleyeceğiz. Mevlana Mahallesinden başlayacak yürüyüşümüz kent meydanında sona erecek. Yürüyüşe ailelerimiz, komşularımız ve akrabalarımız da katılacak" dedi.

İşçilerden Eyüp Kılıç ise "Emeğimize ve ekmeğimize sahip çıkıyoruz. Muhatap bulamıyoruz. İş imkanımızı kaybetmeyelim. Biz özelleştirmelere karşı değiliz sadece maaş güvencemiz olsun istiyoruz" diye konuştu.

Bir süre slogan atan işçiler, İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra dağıldı.

Sivas Demir Çelik Fabrikasında çalışan işçiler, Kasım ayından bu yana maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle kent meydanında son günlerde eylem yapmıştı.