SİVAS (AA) - Sivas'ta, sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde, "Gel birlik kavline girelim kardeş" sloganıyla "12. Birlik Aşuresi" etkinliği düzenlendi.

Vali Alim Barut, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi Bahçesi'nde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Muharrem ayının önemine dikkati çekerek "Muharrem, bereket ve feyzin, birlik ve kardeşliğin, ihsan ve keremin coştuğu, bollaştığı bir aydır" dedi.

Muharrem ayında üzücü olayların yaşandığını anımsatan Barut, "Aşure gününün bu manevi ve berraklığı yanında bizleri derinden hüzne boğan ve içimizi sızlatan tarafı da vardır. Muharrem ayının 10. gününde Hazreti İmam Hüseyin ailesiyle Kerbela'da hunharca şehit edilmiştir" diye konuştu.

Sivas Esnaf ve Sanatkarları Odalar Birliği Başkanı Beşir Köksal da aşure günlerinin, coşkunun doruğa çıktığı, birlik, paylaşma ve hoşgörünün güzel örneklerinin sergilendiği özel günler olduğunu söyledi.

Toplumun düzeninin birlik ve beraberlikle sağlandığını, 12 yıldır gerçekleştirilen birlik aşuresinin son derece önemli olduğunu dile getiren Köksal, "Burada birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içinde dil, din, ırk ve mezhep ayrımı yapmadan el ele veriyoruz" ifadesini kullandı.  

Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ali Dağ ise Muharrem'in "matem ayı" olduğunu belirterek, "Mezhep farklılıklarımızın hiç bir zaman sorun haline gelmemesi için Sünni veya Alevi topluluk mensupları olarak hepimize önemli görevler düşüyor" dedi.

Etkinlikte daha sonra dua edilmesinin ardından sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla hazırlanan 10 bin kişilik aşure dağıtıldı. Dağıtım sırasında zaman zaman izdiham yaşandı.