SİVAS (AA) - Sivas'ta bir okulun inşaatından alınarak, fidanlık olarak kullanılan alana dökülen hafriyat içinden çıkan altın sikkeleri zimmetlerine geçirdikleri iddia edilen 27 kişi gözaltına alındı. 

Alınan bilgiye göre, Gökçebostan Mahallesi'nde bulunan bir okulun inşaat çalışmasından çıkan hafriyat, Orman İşletme Müdürlüğünün karşısında bulunan ve fidanlık olarak kullanılan alana döküldü.

Toprağı alana seren Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) kapsamında çalışan bazı işçiler, toprağın içinde altın sikkeler buldu. 

Toprak içerisinde bulunan altın sikkelerin, alanda çalışan bazı işçiler ve görevliler tarafından paylaşıldığı iddia edildi. Olaydan haberdar olan bazı vatandaşlar da bölgeye giderek hafriyat içerisinden altın aramak istedi. İşçilerin buna izin vermemesi üzerine vatandaşlar, durumu polise bildirdi.

Bunun üzerine harekete geçen Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, alanda altın bulan ve aralarında paylaştığı belirlenen 27 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerin evlerinde yapılan aramada yaklaşık 100 adet altın sikke bulundu.

Bazı işçilerin ise buldukları altın sikkeleri il merkezinde çeşitli kuyumculara 750 ile bin lira arasında değişen fiyatlardan sattığı öğrenildi.

Gözaltına alınana şüphelilerden 12'si emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakıldı. Şüphelilerden 15'i ise çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi.

Polis, olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.