SİVAS (AA) - Sivas'ta düzenlenen "2015 Çocuk Festivali"nde renkli görüntüler ortaya çıktı.

Sivas Belediyesi ve Sivas Radyo Televizyonunun ortaklaşa düzenlendiği "2015 Çocuk Festivali", Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Festivalde konuşan Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, "Bu ülkenin geleceği çocuklarımız. Onlar üzerine ne kadar yatırım yapılsa ne kadar proje yapılsa azdır" dedi.

Türkiye'de son yıllarda çocuklarla ilgili çok güzel gelişmelerin olduğunu ifade eden Aydın, "Çocuklar üzerine hem devlet olarak hem sivil toplum örgütleri olarak ciddi projelere imza atıldığını görüyoruz. Her şeyin küçüğü çok sevimli oluyor, ister sizin çocuğunuz olsun isterse bir başkasının çocuğu olsun, gördüğünüz zaman onu okşamak, onu sevmek istiyorsunuz. Çocuklarımızı topluma en iyi şekilde kazandırmak, onları yetiştirmek bizlerin görevi. Bu anlamda yarışacak çocuklarımız elbette bir başarı veya başarısızlık şeklinde değil, onlar için, aileleri için, özellikle anneleri için bugünün çok güzel bir hatıra olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kazım Karabekir İlkokulu öğrencileri halk oyunları gösterisi sundu.

Festival kapsamında 0-5 yaş arası çocukların katılımıyla yarışmalar düzenlendi. Emekleme, süt içme, çuvalla zıplama ve kaşıkla yumurta taşıma yarışmalarının yapıldığı festival, renkli görüntülere sahne oldu. Yarışmalar esnasında aileler de çocuklarının heyecanına ortak oldu.

Festivalde çocuklardan bazılarının uyuduğu, bazılarının ise ağladığı görüldü. 

Yarışmalarda dereceye giren çocuklara çeşitli ödüller verildi.