SİVAS (AA) - Sivas Demir Çelik Fabrikası'nda çalışan işçiler, maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

Kasım ayından itibaren maaşlarını alamadıklarını belirten yaklaşık 300 kişilik grup, kent meydanında toplanıp pankart açarak bir süre slogan attı.

Çelik-İş Sendikası Sivas Şube Başkanı Mustafa Erturhan, grup adına yaptığı basın açıklamasında, yaklaşık 11 yıldır Sivas Demir Çelik Fabrikası'nda çalışanların haklarını ve maaşlarını zamanında alamadıklarını savundu.

İşçilerin zor durumda kaldığını ve evlerine ekmek götüremediklerini ifade eden Erturhan, "Özellikle son aylarda fabrika keyfi çalıştırılmış, bu durumda çalışan arkadaşlarımıza hiçbir şekilde ücretleri ödenmemiştir. 8 aydır toplu iş sözleşmesi, tarafların defalarca bir araya gelmesine rağmen sürüncemede bırakılmıştır. Arkadaşlarımız artık bu gidişatı kaldıramaz hale geldi" diye konuştu.

Erturhan, bu duruma son verilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Tüm Sivas halkını, sivil toplum örgütlerini, sendikaları, siyasi partileri, esnaf odalarını bu haklı mücadelemize bekliyoruz" dedi.

Eylemlerine devam edeceklerini söyleyen grup bir süre daha slogan attı. Grup üyeleri, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra dağıldı.