SİVAS (AA) - Sivas'ta sevgi evlerinde kalan kimsesiz çocuklar, Diyanet İşleri Başkanlığının yürüttüğü "İyilik Sofrası"nda bir araya geldi.

Sivas İl Müftülüğünün kentteki bir restoranda düzenlediği iftarda, sevgi evlerinde kalan çocuklar buluştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Yurtdışı Türkler Daire Başkanı Kazım Türkmen, yaptığı konuşmada, ramazanın, Kur'an-ı Kerim'in indiği rahmet ve bereket ayı olduğu söyledi. 

Başkanlığın her yıl bir konu belirlediğini ve bu çerçevede etkinlikler düzenlediğini belirten Türkmen, "Her yıl bir konu belirleniyor ve bu konu etrafında Türkiye'nin değişik illerinde müftülüklerimiz aracılığıyla etkinlikler yapılıyor. Bu yıl da 'Vakit İyilik Vakti Bu Ramazan ve her Ramazan' teması ele alındı. Bu çerçevede Türkiye'nin çeşitli yerlerinde 'İyilik Sofrası' kurduk" diye konuştu.

Sivas İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan da Diyanet İşleri Başkanlığının toplumda değerini kaybetmeye yüz tutmuş önemli konuları gündeme alarak halkı bilinçlendirmeye gayret gösterdiğini ifade etti. 

İftara, Sivas Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, Vali Alim Barut'un eşi Miyase Barut ile kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri katıldı.