SİVAS (AA) - Sivas'ın Şarkışla ilçesinde, geziden dönen üniversite öğrencilerini taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu yaralananların sayısı 59'a yükseldi.

Alınan bilgiye göre, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi öğrencilerini taşıyan Bünyamin Sökmen idaresindeki 06 KA 6144 plakalı otobüsün Pınarbaşı-Kayseri karayolu Cemel beldesi yakınlarında şarampole devrildiği kazada yaralananların sayısı 59'a çıktı.

Yaralılar, Şarkışla, Sivas ve Kayseri'deki hastanelerde tedavi altına alındı.

Kazada beli kırılan Burhan Bahadır, hava ambulansıyla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine, kalbi duran ve Şarkışla Devlet Hastanesinde kalp masajıyla yeniden hayata döndürülen Ezgi Mencih de Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.

-"Bize yansıyan çok olağanüstü sıkıntılı bir durum yok"

Şarkışla Kaymakamı Davut Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi öğrencilerinin Karadeniz gezisinden döndüğünü, otobüsün Cemel yakınlarında şarampole devrildiğini söyledi.

Yaralıların bazılarının Kayseri ve Sivas'a sevk edildiğini, bazılarının da Şarkışla Devlet Hastanesinde tedavilerine devam edildiğini dile getiren Gül, "Şu an itibarıyla herhangi bir ölüm olayı yok. Kaza yapan aracı takip eden ve geziden dönen diğer otobüstekileri ise öğleden sonra Kahramanmaraş'a göndereceğiz" dedi.

İlgili kurum ve kuruluş personelinin, kaza anından itibaren olaya müdahale ettiğini aktaran Gül, "Yapılabilecek her şey yapıldı. Bize yansıyan çok olağanüstü sıkıntılı bir durum yok" değerlendirmesinde bulundu.

Gül, kazada 59 kişinin yaralandığını, bunlar arasında şoför ve otobüs personelinin de bulunduğunu belirtti.