SİVAS (AA) - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas'ın Ulaş ilçesinde kaymakamlık tarafından ihtiyaç sahibi 8 aile için yaptırılan sosyal konutların anahtar teslim törenine katıldı.

Yılmaz, Ulaş Belediye Balkanı İsrafil Göçgün'ü ve ilçedeki esnafları ziyaret etti.

Daha sonra, Ulaş Kaymakamlığınca ihtiyaç sahibi 8 aile için yaptırılan sosyal konutların anahtar teslim törenine katılan Yılmaz, bu güzel projenin tamamlandığını görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Bakan Yılmaz, devletin hizmet isteyene evlat gibi olduğunu belirterek, "Devlet, hizmet, şefkat, koruma, himaye isteyene anadır, babadır. İşte bugün burada şefkat ve himaye isteyen vatandaşlara devletin ana olduğunu, baba olduğunu gösteren en önemli projelerden birine şahitlik ediyoruz" dedi.

Bir eserin ortaya çıkmasında tüm kurumların ve vatandaşların ele ele vermesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Devlet, millet el ele verirse iş birliği yaparsa çözülemeyecek hiçbir sorun yoktur. Konut, en temel insan haklarından birisidir. İşte burada da kendi imkanlarıyla konut edinemeyecek vatandaşlarımıza, devlet şefkat ve himaye fonksiyonunu yerine getirmek için konut teslim ediyor. Konutlarda kalacak vatandaşlara aileleriyle ve yakınlarıyla huzur ve mutlu bir yaşam diliyorum. Devletimiz güçlendikçe vereceği hizmet de artacaktır. Geçmişten daha güçlü mü? Hiç şüphe yok ki devlet daha güçlüdür. Eskiden herkes kendi konutunu yapacaktı. Devletten istenen okul, hastane, yol yani genel kamu hizmetleridir. Kişilere yönelik bireysel hizmetler eskiden verilmezdi. Şimdi genel kamu hizmetlerinin yanında bireysel hizmetler de devletten istenir hale geldi."

Yılmaz, medeniyetlerin ölçüsünün insana verilen değerle ölçüldüğünü belirterek, insanı yaratılmışların en değerlisi olarak gördüklerini ve ona yapılan hizmetleri önemsediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Bakan Yılmaz, Vali Alim Barut ve diğer protokol üyeleri, ihtiyaç sahibi 8 aileye sosyal konutların anahtarını teslim etti.

Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra konutları gezdi.