SİVAS (AA) - Sivas Belediyesinin böğürtlen yetiştiriciliği konusunda çiftçilere destek vereceği bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, Belediye Başkanı Sami Aydın'ı makamında ziyaret etti. Geçen yıl merkez köylerdeki muhtarların Sivas'a davet edildiğini ve belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlüğünde bulunan böğürtlen bahçesini gezdiğini anımsatan Çetindağ, "Baharın gelmesiyle köylerimizde böğürtlen bahçeleri oluşturmak istiyoruz. Bu konuda sizden böğürtlen fidesi talebimiz var" ifadelerini kullandı.

Aydın ise Ziraat Odası öncülüğünde gelen talepten duyduğu memnuniyeti belirterek, böğürtlenin Sivas’ta iyi yetişen bir bitki olduğunu aktardı. Böğürtlenin sağlık açısından faydalı ve ticari açıdan da önemli bir ürün olduğunu vurgulayan Aydın, şunları kaydetti:

"Sivas’ta bu ürünü sadece meyve olarak değil, çay, reçel ve farklı ürünler olarak kullanılabiliyor. Biz de bu ürünün üretilip çoğaltılması, çiftçiye önayak olarak belirlediğimiz bir arazide üretime geçerek fideleri, köylerde, kırsalda dağıtmak istiyoruz.

Köylü çocuğu olduğumuz için köylerimizde tarımla uğraşıyoruz, ama alıştığımız şeylerin dışına çıkmıyoruz. Tarlalarımız verimli kullanılmıyor. Belli şeyler buğday, arpa ve yulaf ekiliyor. Böğürtlen de rahatlıkla köy bostanlarına ekebilirler ve ciddi gelir elde edilir. Buğdaydan elde ettiğiniz gelirin bence 10 katını böğürtlenden elde edebilirsiniz. Bu konuda gereken desteği vereceğiz."