SİVAS (AA) - Şarkışla ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Belediye binasında gerçekleşen programda konuşan Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş, toplumun yarısını oluşturan kadınların, diğer yarısını da eğittiğini belirterek, kadınların her zaman önemli olduklarını söyledi. Pektaş, Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, tüm kadınlara sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler diledi.

Şarkışla Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, yaşanan olaylar nedeniyle evlatlarını, eşlerini ve yakınlarını kaybeden kadınların hep gözyaşı içerisinde olduğunu belirtti. Oğuz, kadınların akan gözyaşlarının son bulmasını diledi.

Programda yaş pasta kesilerek kadınlara karanfil dağıtıldı.

- Suşehri'nde konferans düzenlendi

Suşehri ilçesinde ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle “İslamla Kadının Yükselişi” adlı konferans düzenlendi.

İlçe Müftülüğü tarafından Suşehri Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen programda konuşan ilçe vaizi Hasan Yılmaz, İslamda kadının önemine değindi. İslam dininin kadına bakışı ve kadına yönelik uygulamalarını sahabe dönemi örnekleriyle anlatan Yılmaz, iyi bir nesil yetiştirmede kadınların büyük bir öneme sahip olduğunu ve bu aşamada kadına çok büyük fedakarlıklar düştüğüne dikkati çekti.

Kadına şiddetin dinimizde yeri olmadığını aktaran Yılmaz, "Peygamber Efendimiz eşlerine değil fiili bir şiddet, sözlü şiddet dahi uygulamamıştır. Eşlerinin kendisini üzen davranışları olmuştur ama buna rağmen onları üzmemiştir. Veda Hutbesinde Allah Resulü, kadınların Allah’ın emanetleri olduğunu ve haklarının korunmasını emretmiştir” dedi.

Kadın vaiz Hanife Köroğlu ise İslamla kadının yükselişi konularında bilgi verdi. İlçe Rehberlik ve Araştırma Merkezi öğretmenlerinden Büşra Eriç de aile içi sosyal davranışlar ve aileler hakkında katılımcıları bilgilendirdi. İlahi ve şiirlerin okunduğu programa çok sayıda kadın katıldı.

- Ulaş Kaymakamı Altun mesaj yayımladı

Ulaş Kaymakamı Orhan Altun da 8 Mart Dünya Kadınları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Altun, mesajında, kadınların hayatın her alanında önemli olduğunu belirtti. Kadınların hayatın her karesinde farklı rollerle yer aldığını vurgulayan Altun, mesajında şunları kaydetti:

"Kimi zaman bir anne, kimi zaman da bir eş. Evinde ya da iş hayatında farklı rolleri olan kadınların hayati görevini göz ardı edemeyiz. Ailenin ve toplumun gelişimi, birlik, beraberlik ve dayanışma duygularımızı her zaman canlı tutan kadınlarımızı yaşamın her anında önemsediğimizi göstermeliyiz. Kadınlarımız hayatın her alanında şefkatin, sevginin, fedakarlığın ve duyarlılığın timsalidirler."

Altun, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.