SİVAS (AA) - Sivas'ta, oğulları için Suriyeli bir gelin adayı bulan aile, düğün öncesi gelin ve ailesi tarafından dolandırıldığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Alınan bilgiye göre, kentte hayvancılıkla uğraşan Hüseyin (76) ve Kezban İ. (64) çifti, 29 yaşındaki oğulları Adem İ'ye Sivas'ta uygun bir kız bulamadıkları için gelin adayını başka şehirde aramaya karar verdi.

Kilis'te Suriyeli bir gelin adayı bulan aile, gelin adayı kız ile ağabeyi ve yengesini Sivas'a getirerek birkaç gün misafir etti.

Düğün öncesi kız kardeşini ailenin yanında bırakan Suriyeli ağabey, iddiaya göre, "başlık parası" adı altında aileden 12 bin lira alarak Sivas'tan ayrıldı. Suriyeli gelin de kendisine takılan 17 bin liralık takılarla evin penceresinde atlayarak kaçtı.

Dolandırıcıların yakalanmasını isteyen aile, cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Emekli ve 8 çocuk babası Hüseyin İ, oğlunu evlendirmek istediklerini ama hayvancılık yaptıkları için çevreden kimsenin oğluyla evlenmek istemediğini söyledi.

Aracıların yönlendirmesiyle önce Şanlıurfa'ya, daha sonra Kilis'e gittiklerini, orada gelin adayı kız ve ailesiyle tanıştıklarını ifade eden Hüseyin İ, "Düğün masrafları için bankadan 40 bin lira çektim. Bunun 17 bin lirasıyla kıza takı aldık, 12 bin lira da ağabeye başlık parası verdik. Geri kalan para da aracılar arasında paylaştırıldı. Ağabeyi ve eşi Kilis'e döndü, kız yanımızda kaldı. Kız o gece arka odanın penceresinden atlayıp kaçmış. Dilinden de anlamıyorduk, izlerini kaybettik. Sonra savcılığa başvurduk, şu an aranıyorlar. Bunların bulunmasını istiyoruz" diye konuştu.

Kezban İ. ise oğullarına buldukları kızı Sivas'a getirdiklerini anlatarak, "Kaçmadan bir gün önce takıları verdik. Sonra da pencereden atlamış gitmiş. Düğünü de yakın zaman da yapacaktık. Böyle olacağını bilemedik. İçimiz yanıyor, eziyetle kazandığımız, çocuklarımızın rızkı olan paralar gitti" ifadesini kullandı.

Adem İ. de çok üzgün olduğunu dile getirerek, bu ailenin bir an önce yakalanmasını istediklerini söyledi.