SİVAS (AA) - Sivas Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, El Sanatları Eğitim Merkezi ve Sivas Cem Vakfı işbirliğinde kadınlara yönelik "keçe yapımı ve aksesuarları" kursu açıldı.

Sivas Cem Vakfı'nın ev sahipliği yaptığı kursta, 25 kursiyer yaklaşık 2,5 ay eğitim görecek. Kadınları bilgi, beceri, meslek sahibi yapmak amacıyla açılan kursu tamamlayanlar, iş yeri açarak ya da internet üzerinden satış yaparak aile ekonomilerine katkıda bulunabilecek.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nurettin Köksal, kendilerine yer imkanı sağlayan Cem Vakfına teşekkür ederek, kurs hakkında bildi verdi.

Devletin kursiyerlerin yanında olduğunu dile getiren Köksal, "Girişimcilik eğitimine katılarak almış olduğunuz belgeyle size 36 bin liraya kadar devletimiz destek veriyor. Siz yeter ki çalışmak isteyin, üretmek isteyin, meslek sahibi olmayı isteyin. Cem Vakfı'nın misafirliğinde bu bölgede bir kurs açacağız" diye konuştu.

El Sanatları Eği̇ti̇m Merkezi̇ Müdürü Latif Korkmaz da kursun el becerisini geliştirmek ve meslek edindirmek amacını taşıdığını vurgulayarak, "Sivas'ta bu zamana kadar 14 kursumuz gerçekleşti. Açılan kurslardan 340 kursiyerimiz oldu. Hedefimiz 700 kursiyer, her yıl bir önceki yılın iki katına çıkartarak kurslarımızı devam ettiriyoruz. Uygun yerlerimiz olduğu sürece İŞKUR destekli kurslarımızı açmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Sivas Cem Vakfı Başkanı Ali Dağ ise böyle kurslara ev sahipliği yapmaktan memnun olduklarını belirtti.