SİVAS (AA) - Sivas'ta mesire alanlarının yeni sezona hazırlandığı bildirildi.

Sivas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Osman Seçilmiş ve Paşabahçe Mesire Alanı'ndaki çalışmaları inceleyen Belediye Başkanı Sami Aydın, Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Ceyhan ve Park ve Bahçeler Müdürü Harun Koç’tan bilgi aldı.

Çalışmalar kapsamında Paşabahçe'de yaklaşık 40 dönümlük alanda otomatik sulama sisteminin kurulduğunu belirten Aydın, şunları kaydetti:

"Sezon başından önce hem altyapıdaki eksiklikleri gidermek hem de aydınlatma unsurlarını yenilemek için çalışma başlattık. Bu ay sonuna kadar çalışmalarımız tamamlanacak ve alan yeniden çimlendirilecek. Paşabahçe’de yeni bir ihale daha gerçekleştirdik. Giriş kısmında 50 dönümlük bir alan ve dere kısmı da dahil olmak üzere yeni bir etap daha yıl sonuna kadar tamamlanmış olacak. Aynı şekilde yamaç evleri projemiz de devam ediyor. Yeni ihale çalışmalarımız sürüyor. Dolayısıyla Paşabahçe sürekli büyüyen, gelişen, insanlarımızın yoğun talep gösterdiği, dışarıdan da misafirlerimizin geldiği bir cazibe merkezi olmaya devam edecek."

Osman Seçilmiş Mesire Alanı’nda yapılan çalışmalarda sona gelindiğini aktaran Aydın, burada 65 dönümlük bir mesire alanını kente kazandıracaklarını ifade etti. Bu alanın Paşabahçe'ye alternatif olacağını belirten Aydın, "Bu sene halkın kullanımına sunmayı planlıyoruz. Zaten birinci etabı tamamlanmak üzere, montajları devam ediyor. İkinci kısmı için de ihale çalışmalarımız devam ediyor. Orayı da bu yıl tamamlayarak Osman Seçilmiş Mesire Alanı’nın tamamını halkımızın kullanımına sunacağız" açıklamasında bulundu.