SİVAS (AA) - Sivas'ın Gürün ilçesinde patlayan sulama kanalı tarım arazilerine zarar verdi.

Alınan bilgiye göre, Darende-Gürün sulama kanalının Bahçeiçi Köyü Yusuf Dede mesire alanı bölgesinde patlama meydana geldi. Patlayan kanaldan akan su tarım arazilerine zarar verdi.

Bölgede incelemede bulunan Gürün Kaymakamı Fatih Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayda tek tesellinin can kaybı yaşanmaması olduğunu söyledi. Tarım arazileri zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun temennisinde bulunan Özdemir, sulama kanalının uzunluğunun 231 bin 474 metre olduğunu ifade etti.

Kanalın 1996 yılında yapıldığını ve 2000 yılında da benzer olayın yaşandığını anımsatan Özdemir, "Patlamayla Yusuf Dede mesire alanı ve dere üzerindeki tarım alanlarımız büyük zarar gördü. Ekiplerimiz çalışmalarını büyük bir titizlikle yürütüyor. Ayrıca ilgili birimlerimiz suyun tamamen kesilmesinin ardından en kısa sürede hasar tespit çalışmalarına başlayacak. En büyük tesellimiz can kaybının yaşanmaması ve kimseye zarar gelmemesidir. Bu tablo daha acı bir sonuçla da neticelenebilirdi. Hepimize geçmiş olsun" dedi.

Özdemir'e incelemeleri sırasında İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ethem Gökboğa da eşlik etti.