KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören şizofreni hastalarının oluşturduğu grup tarafından konser düzenlendi.

"Şizofreni Farkındalık Günü" dolayısıyla Melikgazi Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konserde şizofreni hastaları, Türk Halk Müziği'nin sevilen şarkılarını seslendirdi.

Dinleyicilere keyifli anlar yaşatan şizofrenlerin seslendirdiği "Karahisar Kalesi ve İki Keklik Bir Kayada Ötüyor" şarkıları büyük beğeni topladı. Hastalardan Mahmut Canbulut'un söylediği "Akşam Güneşi" şarkısı da dinleyicilerde duygu dolu anlar yaşattı.

Grup üyelerinden Ramazan Gökay, konser için uzun zamandır hazırlandıkları belirterek "Şarkı söylerken çok güzel bir duyguya kapılıyorum. Arkadaşlarımla uyum içerisinde şarkı söylüyoruz. Bugün verdiğimiz bu konser gerçekten çok güzeldi" dedi.

Konseri, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Özcan, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi doktorları ve tedavi gören hastalar ile hasta yakınları izledi.