SİVAS (AA) - Sivas'ta, annesi ve ağabeyi ile kendini odaya kilitleyen ve elinde iki bıçak bulunan şizofreni hastası, polis ekiplerine zor anlar yaşattı.

Alınan bilgiye göre, Yenişehir Mahallesi 2. Sokak'taki bir apartmanın ikinci katındaki dairede ailesiyle yaşayan şizofren S.K. (40), kendini hastaneye götürmek için eve gelen sağlık ekiplerine zorluk çıkarttı. Sağlık ekipleri, bunun üzerine polis ekiplerinden yardım istedi.

Annesi, ağabeyi ve kendinin bulunduğu odanın kapısını kilitleyen S.K, eline iki bıçak alarak yanına kimseyi yaklaştırmadı.

Polis ekipleri, bunun üzerine, evin açık olan penceresinden itfaiye merdiveni yardımıyla içeri girdi. S.K, polis ekiplerinin eve girmesinin ardından elindeki iki bıçakla balkona çıktı.

S.K'nın bıçakları balkon duvarına bırakmasını fırsat bilen bir emniyet yetkilisi, arkadan yaklaşarak bıçakları balkondan aşağıya atıp S.K'ya müdahale etti. S.K, kendini sakinleştirmeye çalışan polislere zor anlar yaşattı.

Sakinleştirici iğne yapılan S.K, daha sonra Sivas Numune Hastanesine götürüldü. S.K'nın elindeki bıçaklardan birinin ucunda jilet takılı olduğu görüldü.

S.K'nın rahatsızlığı nedeniyle tıp öğrenimini yarıda bırakmak zorunda kaldığı belirtildi.