MANİSA (AA) - Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, Soma'nın ekonomik gelişimi için yatırımlara ihtiyaç olduğunu söyledi.

Atçı, Yırca Mahallesi yakınlarında kurulması planlanan ancak inşaat sahasındaki zeytin ağaçlarının kesimi sonrası Danıştay'ın aldığı yürütmeyi durdurma kararıyla yapımı duran termik santral projesine sivil toplum kuruluşlarının yayınladığı deklarasyona ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

Deklarasyona destek veren Atçı, "Soma'nın kendi durumunu koruyabilmesi ve ilerleyebilmesi için bu yatırımların mutlaka yapılması gerekiyor" dedi.

Soma'daki sivil toplum örgütlerinin yayınladığı deklarasyonla yatırıma karşı olmadıklarını açıkladıklarını belirten Bahattin Atçı, "İlçede zaten bir moral bozukluğu ve sıkıntı var. Bunun daha da ileriye gitmemesi ve derinleşmemesi için böyle bir açıklama yayınlamışlar. Tabi ki bu doğrultuda çalışmalar yapıyoruz. Ortaya çıkan sorunların çözümleri var. Birlik ve dayanışma içerisinde bu sorunların çözümü için ortak hareket etmemiz gerektiğine inanıyorum. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz. Eğer işten çıkarılan işçiler tekrar işlerine dönmezlerse veya yeni iş alanları açılmazsa Soma'da sıkıntılı bir sürece girilmiş olacak. Şu anda dediğim gibi sıkıntılı bir süreç var ve bu giderek derinleşecek" diye konuştu.

- "Kesilen ağaçların telafisi fazlasıyla yapılıyor"

Soma ilçesinde termik santralin yapılması ve maden ocaklarının kapanması nedenliyle sıkıntılı bir sürecin yaşandığına dikkati çeken Atçı, ilçede kesilen ağaçların telafisinin fazlasıyla yapıldığını kaydetti. Işıklar Maden Ocağı'nda üretimin devam ettiğini, Atabacası Ocağı'da Maden İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan incelemede açılmasında bir sakınca olmadığı raporunun geldiğini ifade eden Atçı, şunları söyledi:

"Atabacası Ocağı'nda iş güvenliği müfettişlerinin incelemeleri sürdürüyor. Uygun görülürse Atabacası Ocağı da açılacak. Facianın meydana geldiği Eynez Maden Ocağı ile ilgili süreç devam ediyor. Termik Santralle ilgili çalışmalar da sürüyor. Umuyorum ki en sağlıklı, en güzel bir yol bulunacak. Kesilen zeytin ağaçları vardı, bunun telafisi için firma 60 bin ağacı dikmek üzere bir çalışma başlattı. Bununla ilgili ilk çalışmayı da cumartesi günü ağaç dikerek başlatacağız. Ağaç dikilmesi ile ilgili belediyemiz ve ziraat odamız ile protokoller yapıldı. Bütün Somalı Sivil Toplum Örgütlerine ve temsilcilerine ilçemizde yaşanan bu sorunlar ile ilgili olarak duyarlı davrandıkları için de hepsine teşekkür ediyoruz. El birliği içerisinde bu sorunların çözümünde beraber çalışacağız."