ANKARA (AA) - Deniz Feneri Derneği Ankara Şubesi yöneticileri, Somalili Müslüman çocukların eğitim gördükleri, ağaç dallarından yapılan "çalı medrese"yi sergilenmek üzere Ankara'ya getirdi.

Deniz Feneri Derneği, Ankara Altınpark Fuar alanında yetimler yararına "İyilik Kermesi" açtı. Kermeste, gıdadan hediyelik eşyaya, ev tekstilinden mobilyaya her türlü eşya, yetimlerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla satışa sunuldu.

Dernek yetkilileri, kermes alanına, ziyaretçilerin iyiliğe ve yardımlaşmaya duyarlılığını artırmak amacıyla, Kenya'daki Dadaab Kampı'nda Somalili Müslüman çocukların içinde bulunduğu zor şartları gözler önüne seren, ağaç dallarından yapılan "medreseyi" sergilenmek üzere kurdu.

Ziyaretçilerden yoğun ilgi gören "medrese"de, Afrika'da çocukların eğitiminde kullanılan tahta levhalar da bulunuyor. 

Kermesi ziyaret eden vatandaşlar, Afrika kırsalının tamamına yakınında eğitimde kullanılan medreseye yoğun ilgi gösterdi. Bazı ziyaretçiler, çocukların kullandığı tahta levhalardan satın aldı.

Etiyopyalı bir ziyaretçi, kendisinin de böyle medreselerde, tahta levhalarla eğitim gördüğünü belirterek, Deniz Feneri'nin bu çalışmasının anlamlı olduğunu ve çok duygulandığını söyledi.

Kermes, 3 Mayıs Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.