YOZGAT (AA) - Sorgun Belediye Başkanlığı ile Hizmet İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Belediye binasında düzenlenen imza törenine Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız ve belediye çalışanları katıldı.

Zararsız, sözleşme sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, sözleşmenin sorunsuz bir şekilde imzalanmasından dolayı mutluluk duyduklarını söyledi.

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek'e teşekkür ettiğini ifade eden Zararsız, "Hizmet-İş Sendikamız ile Sorgun Belediye Başkanlığı arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde mutlu sona ulaşıldı. Sendikamız ile Sorgun Belediye Başkanlığı arasında 9. Dönem, Sorgun Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Şimşek ile 6. Dönem toplu iş sözleşmesi imzaladık” dedi.

Toplu iş sözleşmesi yürürlük süresinin iki yıl olduğunu belirten Zararsız, devlet memurları ücretlerine gelen zam oranı ile enflasyon farkının da çalışan üyelerin günlük ücretlerine yansıtılacağına işaret ederek şunları söyledi:

"Sorgun Belediyesinde düşük 2 bin 900 lira maaş alan üyemizin eline geçecek maaş tutarı 3 bin lira, en yüksek maaş tutarı ise 3 bin 300 lira olmuştur. Üyelerimizin maaşlarına sosyal haklar hariç 300 lira artış yapılmıştır. İkramiye gün sayısı 88 günden 90 güne çıkarılmıştır. Bayram harçlığı, öğrenim yardımı, ölüm yardımı, tabi afet yardımı gibi sosyal haklara yüzde 6 zam yapılmıştır.”

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ise "Bugün hiçbir personele borcumuz yok. Bunların tamamını ödeme imkanına sahibiz. Gönlümüz daha fazla zammı arzu ediyordu, inşallah ileride daha fazlasını yapacağız” diye konuştu.