ANKARA (AA) - ÖSYM, 13 Mart Pazar günü yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesinde cep telefonuyla soru kitapçığı ve boş cevap kağıdının fotoğrafını çekip sosyal medyada paylaşan adayın sınavını, kural ihlali nedeniyle iptal etti.

Kurumun "Siber Takip Merkezi" tarafından tespit edilen paylaşım, kamera kayıtlarının incelenmesiyle de doğrulandı ve aday hakkında idari işlem başlatıldı.

ÖSYM Başkanlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "13 Mart 2016 tarihinde yapılan YGS başlamadan önce sınav soru kitapçığı kapağı ile boş cevap kağıdının fotoğrafını çekip internetten paylaşan aday tespit edilmiş olup hakkında gerekli idari işlemler başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

ÖSYM Basın ve Halka İlişkiler Müşavirliği yetkililerinden alınan bilgiye göre, ÖSYM Siber Takip Merkezi, adayların, sınav görevlilerinin ya da başka ilgililerin Twitter, Instagram, Facebook gibi tüm sosyal medya araçları yoluyla herhangi bir paylaşım yapıp yapmadıklarını sürekli takip ediyor. Yetkililer, "Pazar günü yapılan YGS başlamadan önce bir adayın soru kitapçığını ve boş cevap kağıdını sosyal medyada paylaştığını tespit ettik. Sınav sonrasında da adayın sınav salonunu tespit ederek kamera kayıtlarını inceledik. Adayın kural ihlaline giren paylaşım yaptığını bu kayıtlardan doğrulatarak adayın sınavını iptal ettik ve aday hakkında idari işlem başlatıldı" bilgisini verdi.

Muhabir: Selma Kasap