ANKARA (AA) - Anadolu Ajansı (AA) Bilgi ve İletişim Teknolojileri Direktörlüğü Sistem Yöneticisi Emre Çebişli, siber saldırılara ve tehditlere karşı toplumsal farkındalığın ilk, orta, lise ve üniversitede verilecek eğitimlerle oluşturulabileceğini bildirdi.

Çebişli, Kamu Siber Güvenlik Derneğince TOBB ETÜ Konferans Salonu'nda düzenlenen "Sosyal Medyada Siber Tehditler ve Güvenlik" temalı paneldeki konuşmasında, günümüz dünyasında internetin vazgeçilmez hale geldiğini belirtti.

Kişisel veriler, parasal bilgiler gibi birçok varlığın paylaşıldığı internetin her geçen gün artan bir tehdit oluşturduğuna dikkati çeken Çebişli, bu tehditlerden korunmak için sosyal medyadan ya da internetten uzaklaşmanın mümkün olmadığını söyledi. Çebişli, internette bu tür tehditlere karşı farkındalığın oluşturulması için eğitimin şart olduğunu kaydetti.

Anadolu Ajansına karşı son 1,5 yılda yoğun bir siber saldırı yapıldığını anlatan Çebişli, bu saldırıların bir kısmının hacker grupları tarafından yapıldığını büyük bir kısmının ise robot bilgisayarlar aracılığıyla Türkiye'den geldiğini ifade etti.

Meydana gelen saldırıları önlemek için kurumların yaptığı büyük ölçekli yatırımların, gerekli fakat yetersiz olduğunu dile getiren Çebişli, saldırılarda en büyük zaafiyetlerin insan faktörü olduğunu ifade etti.