Sosyal medyada yer alan "gazetecilerinin de aralarında bulunduğu bazı kişilerin gözaltına alınacağı" iddiaları İstanbul Adliyesi önünde protesto edildi. Gözaltı listesinde olduğu iddia edilen Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Başsavcı Hadi Salihoğlu’nun “Böyle bir dosyadan haberim yok” dediğini belirtti.

Twitter’da, "Fuat Avni" isimli bir kullanıcının, "aralarında Zaman Gazetesi çalışanlarının da bulunduğu bazı kişilerin gözaltına alınacağı" yönündeki iddiaları üzerine bir grup, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bulunduğu Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplandı.

Sosyal medyada gözaltı listesinde olduğu iddia edilen Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve bazı yazarlar ile adliye önüne gelerek grubun arasında yer aldı. Avukatı Hidayet Karaca’nın İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu ile bir süre görüşmesinin ardından Dumanlı basın açıklaması yaptı.

Bu sabah avukatların, Başsavcı Hadi Salihoğlu ile bir araya geldiklerini kaydeden Dumanlı, "Başsavcı Hadi Salihoğlu hayatımda tanıdığım birkaç savcıdan birisidir. Kendisini dürüst olarak tanıdık. Hadi beyin bize söylediği, ’Benim böyle bir dosyadan haberim yok.’ Tabii başsavcının haberi olmadan birileri de bir şey çeviriyor mu bilemiyorum. Dilekçemizi verdik. Bizimle ilgili bir tahkikat soruşturma var mı diye sorduk? Evet ise sorunun cevabı, bunu UYAP’ta da görmek istiyoruz. ’Bu yasal hakkımız’ dedik. Ama bize şuan için söylenen herhangi bir şey yok” dedi.

Bir soru üzerine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın açıklamalarını manidar bulduğunu ve haklı gördüğünü anlatan Dumanlı, “Bu hadise bir Twitter fenomeninden ortaya çıktı, saatlerce olumlu ya da olumsuz bir açıklama bekledik. Adalet Bakanlığı’ndan, İçişleri Bakanlığı’ndan açıklama bekledik. Büyük sessizlik, derin bir infiale neden oldu. Sağdan soldan çek edince anladık ki bir internet dedikodusundan ibaret değil. Bir plan yapılmış" ifadesini kullandı.

Adliye önündeki kalabalığın bekleyişi sürüyor.