KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de 15 Mart tarihi itibariyle su ürünleri av yasağının başlayacağı bildirildi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Su Ürünleri Kanununa bağlı tebliğler gereğince ticari ve amatör usulü su ürünleri av yasaklarının 15 Mart tarihinde başladığı ifade edilerek, yasağın 15 Haziran'a kadar devam edeceği belirtildi.

Kırşehir sınırlarındaki Hirfanlı ve Sıdıklı Küçükboğaz Baraj Gölleri ile Mucur Kargın ve Mucur Yeniköy göletlerinde ticari su ürünleri avcılığı yapıldığı dile getirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Söz konusu avlak sahalarında yasak süresince su ürünleri avcılığı yapılmayacaktır. Belirtilen tarihler arasında ilimizde ki tüm su kaynaklarında amatör balıkçılıkta yasaktır. İlimiz su ürünleri av sahalarında İl Müdürlüğümüz su ürünleri denetim ekipleri tarafından yürütülmekte olan kontrol faaliyetleri av yasağı süresinde de artarak devam edecektir. Ticari ve amatör su ürünleri avcılığı yapan vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için su ürünleri av yasaklarına uymaları hem kendi menfaatleri hem de su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşımaktadır."