Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde hayırseverler tarafından kurulan yetimhanedeki Suriyeli çocukları ziyaret etti.

Prof. Dr. İbicioğlu’nu kapıda Türk bayraklarıyla karşılayan Suriyeli çocuklar sevgi gösterilerinde bulundu. Ülkelerindeki iç savaşta anne ve babalarını kaybeden Suriyeli çocuklar için hayırseverlerin desteğiyle kurulan yetimhaneyi ziyaret eden İbicioğlu, Suriyeli yetim çocuklarla uzun süre ilgi gösterdi.

Çocuklarla sohbet ederek tercüman aracılığıyla dinleyen İbicioğlu, duygusal anlar yaşadı.

Suriyeli sığınmacıların çocuklarına giyim yardımı yapmak için Reyhanlı’ya geldiğini söyleyen İbicioğlu, "Bildiğiniz gibi Halep demek İstanbul demek, Halep demek Sakarya demek, Halep demek Hatay demek, Halep demek Adana demektir" dedi.

Suriye ve Irak’ta yaşanan olaylardan etkilendiklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, “Çanakkale’de yatan insanlara baktığınızda Halep’ten, Şam’dan Balkanlardan, Sakarya’dan ve bu etrafımızdaki, kısaca bizim tarih birliğimizin olduğu birlikte yaşadığımız insanlardan olduğunu görürsünüz. Bizim Suriye ile gönülden bağımız ve kardeşlik bağlarımız vardır. Türkiye’ye gelmiş insanlar bizim kardeşlerimizler. Her zaman mağdurun yanında olan Türk milleti bugün yine Suriye’den gelen insanların yanında olmaya devam ediyorlardır. Türkiye Cumhuriyeti devleti büyük bir devlettir, Süleyman Demirel Üniversitesi olarak Suriyeli başta çocuklar için çalışmalarımız var. Suriye’deki iç savaşta anne ve babasını kaybetmiş Suriyeli çocuklara bakmamız hem dinen hem de kardeşlik görevimizdir. Onlara bakmak bizim tarihi borcumuzdur" diye konuştu.

Süleyman Demirel Üniversitesi olarak Suriyeli yetim çocuklara sahip çıkmaya devam edeceklerini vurgulayan İbicioğlu, şöyle devam etti:

"Aynı zamanda belirli yaşın ve gerekli kriterleri taşıyanlara Süleyman Demirel Üniversitesi’nde okutuyoruz. Yaşam boyu açacağımız kurslar ile bu çocuklara donanımlar kazandıracağız. Sertifikalar vereceğiz. Belli donanımları olanları da Süleyman Demirel Üniversitesi’nde akademik dünyada barındıracağız. 72 bin öğrencisi olan Süleyman Demirel Üniversitesi’nde 2 bin yabancı kontenjanlıdır, bunu 200 civarında Suriyeli öğrenciler oluşturmaktadır. Suriyeli öğrenci sayısını önümüzdeki yıllarda arttıracağız. Süleyman Demirel Üniversitesi olarak Suriyeliler için her türlü çalışmaları yaparak Türkiye’nin bu yükünü kaldırmasında yanında olacağız. Üniversitemiz, İstanbul ve Isparta’dan iş adamlarından organize ederek yardım topladık ve onları burada bulunan Suriyeli yetimlere dağıttık. Bu tür yardımlarımız devam edecektir."