KONYA (AA) - AK Parti Konya Gençlik Kolları üyeleri, Osmanlı Padişahlarından 2. Abdülhamid'in vefatının 97. yıl dönümünde anma etkinliği düzenledi.

Mevlana Meydanı'nda toplanan grup üyeleri, yağmur altında 2. Abdülhamid'in resminin bulunduğu pankart ve dövizlerle tarihi Kapu Camisi'ne yürüdü.

AK Parti Konya İl Gençlik Kolları Başkanvekili Selman Özboyacı, burada yaptığı açıklamada, Sultan Abdülhamid Han'ın Osmanlı Devleti'nin 34. padişahı olduğunu hatırlattı.

Sultan Abdülhamid'in hayatı, idareciliği ve siyaset üstü kişiliği ile yaşadıklarının günümüze ışık tuttuğunu aktaran Özboyacı, "Sultan Abdülhamid'i anlamak öngörülü olmaktır. Onu anlamak vatan topraklarını sadece savaşla kazanılıp savaşla kaybedilmeyeceğini anlamaktır. Sultan Abdülhamid'i anlamak, ümmet olmaktır. Atamızı yaşadığımız süre boyunca saygıyla anmak, bugün yaşanan Filistin'deki zulmü sonlandırmak, onun şahsına verilebilecek en büyük hediyedir" diye konuştu.

Özboyacı, Sultan Abdülhamid'in Osmanlı Padişahları içinde farklı bir hükümdar olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Sultan Abdülhamid Han projeleri, izlediği siyaset anlayışı ve ortaya koyduğu politikaları ile tıpkı bugün gibi dahili ve harici saldırı ve ihanetlere maruz kalmış bir cihan lideridir. Belki de memleketimizin 100 sene geri kalması Sultan Abdülhamid Han şahsında vatanına ihanet edenler nedeniyledir. Günümüzde yaşadıklarımız, 100 sene önce cihan padişahının yaşadıklarını ve uğradığı ihanetin aynı eller tarafından benzer kuklalar vasıtasıyla yeniden sahneye konulması değildir de nedir? Sultan Abdülhamid'i rahmet ve minnetle yad ediyoruz."

Basın açıklamasının ardından grup üyeleri, Sultan Abdülhamid için Kur'an-ı Kerim okudu.